torstai 25. lokakuuta 2012

Pitkästä aikaa blogihaastetta

Sain pitkästä aikaa blogihaasteen, johon päätin pienellä viiveellä nyt tarttua. Muistelen hämärästi saaneeni jonkun toisenkin haasteen, mutta sen on tämä blondi syyshäröpää jo autuaasti unohtanut. Joten jos joku siellä ihmettelee miksei se dorka jo reagoi, olen pahoillani! En enää muista mihin piti reagoida. Hö.

Mutta myyrän haasteen vielä muistan ja sen päätin tänään työpöydällenikin ottaa. Eli kyseinen homma menee siis kuulemma näin:
  • Valitse IKEAn 2012-13 kuvastosta kolme tuotetta jotka haluaisit
  • Valitse lisäksi yksi tuote, josta ajattelet tulevan "The hittituote"
  • Jaa haaste kolmelle eteenpäin
No, aluksi piti siis kahlata tuo Ikean uusin raamattu läpi. Meille se on postitse tullut jo jokin aika sitten ja nythän sain loistosyyn kahlata sen vihdoin lävitse. Meikäläisen kolmen kova kopla näyttäisi tänään siis tältä (mieli muuttuu, joskus jopa useasti päivässä):
 
1. Ensimmäisenä härpäke, jota olen harkinnut ainakin viisi, jos en jopa kymmenen vuotta. Eli parisängyllemme runko. Haaveilen tilasta, jonne saisin tungettua kaikki kesätäkit, muut ylimääräiset täkit (älkää edes kysykö) ja petivaatteet. Tällä hetkellä petivaatteet ovat eteisessä omassa kaapissaan ja tila uhkaa loppua minä hetkenä hyvänsä. Eli yksi kappale sängynrunkoa säilytyskaapeilla, kiitos.
 
Brimnes sängynrunko, kuva lainattu Ikealta itseltään.

2. Sitten jotain pientä ja vekkulia. Minä rakastan kynttilöitä ja kasveja. Ja koska kotiin ei tällä hetkellä tarvita enää yhtään viherkasvia, kallistun siis kynttilöihin. Tämä kynttilänjalka on hauska ja nokkela, sen voi koota mitä erilaisimmilla tavoilla. Sen kun vaan kiäntelee ja viäntelee, vähän niin kuin Rubikin kuutiota
 
 
 Itse laittaisin tähän keltaiset, oranssit tai mustat kynttilät. Tai kaikki.
IKEA PS 2012, kuva Ikealta lainattu.
 
 3. Sitten jotain erilaista. Vaikka kotimme on pohjaltaan mustavalkoinen, kaipaan sinne myös aina jotain väriä mausteeksi. Lisävärit elävät vuodenaikojen, päähänpistojen ja mielialojen herttaisena jatkumona ja siksipä osuikin nyt silmääni tämä pirtsake. 
 
Tampereella kun alkavat kohta joka syksyiset pelastajamme - Valoviikot. Näistä raidoista tuli jotenkin samalla tavalla iloinen mieli mitä kaupungin valaisevista valoistakin. Mutta mihin tunkea tämä? Jotenkin haluaisin sen keittiöön, mutta onko se alta viikossa jo niin soseessa, ettei raitoja erota klähmistä?
 Joo! Iloista raitaa ja paljon.
VEMB-matto kuvineen täältä.
 
Jokeri: Yhden valinnan saanen tehdä Kätkönkin puolesta, joohan? Sillä sen tuulikaappiin kaipaisin jotain juurikin näin näppärää telinettä, johon voisin sitten innoissani kiikutella aina vuodenaikaan sopivia rehuja; syksyllä kanervia, talvella joulutähtiä, keväällä narsisseja ja kesällä vaikkapa kolme valtavaa kodinonnea. Tai jotain hyvin rönsyilevää. Tai auringonkukkia, noita lempikukkiani.
 
Tännepä mahtuisi näpsäkästi sympaattinen rehu kavereineen, tervetuliaaksi toivottamaan. 
Ikea PS 2012, kuva jälleen täältä.
 
Tulevaksi hittituotteeksi veikkaan itämaista mattoa, sellaista joka toistaa syvänkauniita värejä graafisissa kirjailuissaan. Omalla ainutlaatuisella tavallaan. Ihanaa, aitoa, käsinsolmittua lattian pehmustajaa. Jotakin sellaista kuin vaikka nämä kaverit tässä näin:

 No, tulivatpa nuo nyt pieninä mokomat. Mutta ideasta saanee kiinni. 
Kuvat Ikean kuvista koottu.
  
No niin, siinäpä se. Sen sijaan että haasteen nakkaisin nyt jollekin toiselle blogistille kertokaa mielummin te, mitä koteihinne olette seuravaksi suunnitelleet? Tai haaveilleet? Eikä todellakaan tarvitse olla Ikeasta :)

2 kommenttia:

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

Sä löysit mukavan erinlaisia juttuja kuin moni muu! :) Mä noita itämaisia mattoja hipelöin iksulla myös mutta hintaahan niillä aidoilla oli enemmän kuin mulla budjettia. Siskolla on se "halppisversio" ja sekin oli tosi kiva.

Heli kirjoitti...

myyrä: Niinkö? Hauska kuulla! Joitakin tuikkuja ajattelin myös, samoin maljakoita, mutta kun valittava oli kolme, niin nuo veivät tällä erää voiton. Noi itämaiset matot on kieltämättä tyyriitä, mut jotenkin sen hyväksyy helpommin kun mainitsevat niiden kuitenkin olevan uniikkeja ja jonkun käsin kutomia. Käsityöstä ja moisesta ammattitaidosta jotenkin maksaa mielummin kuin lastulevystä.