perjantai 30. marraskuuta 2012

Ystävyyttä on... Riki ja Nasu

Olen aiemminkin kirjoittanut nasukan ja Rikin ystävyydestä, joka ipanan kehittyessä on kehittynyt samaan tahtiin. Nasu ja Riki ovat nykyään jo aikas läheisiä. Ipana on, meidän hienovaraisella ohjauksellamme, pikku hiljaa oppinut kuinka eläintä silitetään kauniisti, taputetaan hellästi ja kuinka sille puhutaan. Ei huudeta, kiljuta tai karjuta, vaan jutellaan. Ihan niin kuin ihmisillekin.

Painan pääni tähän Rikin masun päälle, se pörisee hassusti.

 Riki on kyllä ihanan pehmoinen.

Yksi nasukan tärkeimpiä puuhia, kotihommia etten sanoisi, on Rikin ruokkiminen. Auta armias, jos yrität eläintä joskus aikavajeessasi salaa ruokkia. Ehei, sehän ei passaa. Ei sitten millään. Jollain hämähäkkimiesmäisellä yliaistilla nassikka kuulee ruokapapanoiden kolinan Rikin kippoa vasten jolloin välittömästi jostain päin asuntoa raikaa "Riki, näääkä!"

Niinpä sitten mennään taas kiltisti koko ruokkimisproseduuri läpi. Aluksi ipana hakee Rikin kupin ja tuo sen kuin minkäkin pyhän maljan keskelle keittiön lattiaa. Sitten haetaan ruoka (papanoita tai padetta), jota Nasu tekstuurista riippuen sitten kaataa tai lusikoi Rikin kuppiin. 

Jos kyseessä on padehetki, seuraa vielä ruoan asettelemisen jälkeen sen hienontaminen lusikalla sörkkien. Sitten kuppi viedään Rikin ruokapaikalle, annetaan Rikille silitys tai taputus ja tullaan naama innosta loistaen pois. "Katsos vaan mutsi, tuli sekin homma sitten hoidettua!"

Jepjep, meitsi pitää Rikin leivässä.

Me ollaan parivaljakko, tiimi, taistelutoverit, muskettisoturit....

Harvassa ovat ne hetket kun tuosta elosalamasta enää kuvia saan. Ainakaan niin, että niissä olisi Rikikin mukana. Vaikka pariskunnalla yhteisiä hetkiä mahtuu päivään monia, ei niitä juuri ikuistettua saa.Aina on jompi kumpi liikkeessä.

Hei, Riki! Kaveria EI jätetä!

Ei kommentteja: