tiistai 27. marraskuuta 2012

Miksi Minuminu, miksi?

No niin, nyt sitten sairastan minä. Ja oikein kunnolla vielä. Kuka käski riekkumaan puolikuntoisena ympäri ämpäri Suomea? Niin, kysyn vaan. Nimittäin aiempaa pahemman taudin sillä vain saa aikaiseksi, tulipahan jälleen kerran todettua. Mutta kun... niin, se on totta vieköön vakioselitysteni alku, mutta kun halusin niin kovasti sinne Rovaniemelle. Eikä meinaan kaduta, sen verran antoisa ohjelma ja mahtava matkaseura meikäläisellä oli.

Nasu sen sijaan on selättänyt silmätulehduksensa ja yskäkin hakkaa keuhkoissa lähinnä enää öiseen aikaan. Eikä ole, ihme kyllä, mennyt korviin kuten kuulemma kaikilla muilla Ritvan hoitolapsilla. Tätä juhlistaaksemme kävimme sunnuntaina jälleen uimassa, tällä kertaa Pyynikin uudistetussa uimahallissa.

Oli meinaan hienot puitteet, sellaiseen 80-lukumaiseen uimahalliin tottuneelle kävijälle siis. Pukuhuoneet ja suihkutilat olivat kuin kylpylässä, uima-allasosastolta löytyi jopa poreallas ja kylmän veden allas. Mutta ne uima-altaat - hö. Ne olivat taaperolle pettymys. 

Lasten altaassa vettä oli 20cm muutaman metrin alueella, mikä meidän vesipedollemme oli auttamatta liian vähän. Vastaavasti seuraavan altaan matalin kohta oli sitten sen verran syvä, ettei ipana ylttänyt itse pohjaan. Ja sekös harmitti, niin nassikkaa kuin vanhempiakin.

Törkeetä, sanon mä. Kenelle ne oikein on tehty, ne lastenaltaat?
Tälleen kyykäten olin siltikin liian iso ja näin pitkäksi venytettynä edelleen liian lyhyt.Mutta täällä meikäläisen omassa huoneessa, täällä mä olen just sopivan kokoinen. 
Yletyn tarvittaessa vaikkapa tähän valokatkaisijaani. Helppoa!

Sehän tässä naurattaakin, että meikäläinen on just passelin kokoinen.
Ne uimahallin suunnittelijat ei vaan tajua sitä.

Niinpä, emme yksinkertaisesti vaan olleet tuon uimahallin kohderyhmää, se lienee selvä. Mutta eipä hätiä, jatkossakin suunnataan sitten sinne rakkaaseen, 1980-luvulle herttaisesti jämähtäneeseen Kalevan uimahalliimme. Vaikka sinnekin tulee kuulemma lähiaikoina remontti, siirtävät sen rakkaan kahviomme jonnekin pois yläkerroksista. 

Protestina tälle olemme päättäneet käydä kahviossa joka ikinen kerta niin kauan kun se sijaitsee siellä missä se on aina sijainnutkin, ja kun ne muuttavat sen jonnekin ankeaan uuteen paikkaan, lakkaamme käymästä. Ja joo, tuskinpa tätä kolmen pienen ihmisen mielenilmausta kukaan edes huomaa, mutta jotenkin tässä on reagoitava. Ja jos jossain on aiheesta adressi jonka voisi allekirjoittaa, vinkatkaa ihmeessä.

Sitten toisiin surullisiin lopettamisuutisiin. Nimittäin ihana, rakas Minuminu, jonka vaatteita olen täällä hehkuttanut monen monta kertaa ja jonka vaatteisiin olemme olleet erittäin tyytyväisiä niin laadun kuin tyylinkin puolesta, l-o-p-e-t-t-a-a! En voi tajuta sitä. Lopettaa? Voi miksi Minuminu, miksi?

Merkin nettikaupassa on nyt tyhjennysmyyntikin, jonka minä päivämäärät sekottaen totaalisesti missasin. Sillä nyt siellä on ainoastaan tyhjää rekit täynnä. Snif! Mistäs minä nyt saan Nasulle lisää noita ihania bambupaitoja, mekkoja ja haalareita? Mistä ikinä löydän yhtä ihanan kotimaisen lastenvaatemerkin?  Uuden rakkaan nettilöydön? Byhyyyyy!

7 kommenttia:

Erja kirjoitti...

Minä tungin itseni Minuminun nettikauppaan heti sähköpostin saavuttua ja ison kasan sieltä ehdin tilaamaan. Nyt on tosiaan putiikki tyhjä. Tyhmää ja tylsää, että kaikki ihanimmat jutut katoaa. Pyh ja pah.

Äni kirjoitti...

Meinaatko myydä Nasukalla olleen värikkään Minuminun mekon? Ihastuin siihen silloin aikoinaan, ja pohdin nyt että ostaisinko sen tuolta kaupasta vai saisiko sen teiltä käytettynä?

Itse mekko olisi erittäin kelpohintainen uutenakin mutta postikulut jotain aivan muuta. Yhden mekon takia postarit ovat aivan jäätävät tuolta tilatessa 8,20€! o_O

Anonyymi kirjoitti...

mä ehdin onnekseni minuminun aleihin... mutta harmittaa kyllä tosi paljon että se lopettaa, ihan kuuluu mun lempimerkkeihin kans! Mistä me löydetään tilalle yhtä hieno ja laadukas merkki????

Anonyymi kirjoitti...

Kääk! Minuminu lopettaa!! Miks mulla on menny tuollanen uutinen kokonaan ohi?!? Tyhjäähän siellä oli... :(
/marika

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa käydä testaamassa Kangasalan uimahalli, meidän taapero tykkää ainakin kovasti. On liukumäki ja kaksi lastenallasta. Ja kahvio :D.

Heli kirjoitti...

Erja: No joo, mä taas sekosin päivämäärissä ja se alotuspvm meni herttaisesti ohi! NO, jollain ihme munkilla menin nettikauppaan yhtenä päivänä ja siellähän oli taas tuotteita! Ostin hirmuisen kasan ja olen enemmän kuin höttösissäni :) Tosin bambupaitoja en enää saanut, mutta kaikkia muita ihanuuksia kyllä. Mutta todellakin miksi, voi miksi ihanuudet katoavat? :(

Äni: No hittolainen, se on pakattu talteen, sillä s eoli nimenomaan juurikn niin ihku, etten siitä pysty luopumaan. Meillähän oli ne shortsitkin sinne alle. Onko niitä vielä siellä kaupassa?

Anonyymi: Niin onneksi ehdin sitten minäkin, tosin ihan kaikkea haluamaani en saanut. Mutta aikas paljon kuiteskin. Inhottaa vaan ajatella, että nämä sitten olisivat viimeiset :( En suostu siihen!

/marika: No NIINPÄ!! WTF?? Miks kaikki ihanuudet kaikkoaa, byhyy! Käy hei tsekkaan aina välillä, sinne ilmesty mullekin myöhemmin tuotteita, vaikka aluksi oli kaikki tyhjää.

Anonyymi: Oijoi, kiitos ihana anonyymi! <3 Eipä meinaan tullut mieleenkään moinen, täytyypä mennä heti tänä viikonloppuna! Oi joi, tämä oli viikon pelastus. Kiitos siis vinkistä, sinä uimahetkiemme pelastaja :) -liukumäki? Jeejee, saako aikuisetkin laskea?

Äni kirjoitti...

No olihan noita mekkosia, joten pistin Typylle oman tilaukseen. Tosin vähän eri version, sen huputtoman perhoshihoilla mutta samalla ihanan värikkäällä kuosilla. :)