torstai 15. marraskuuta 2012

Kuparinen rikkoutuu

Hii-o-hoi! Letunpaistosta on toivuttu ja nassikan nakitkin on vesikellukoista huolimatta oikein toimivat ja ennallaan. Jonkin sortin trauma kuumasta keittolevystä kenties jäi, mutta sehän lienee vain hyvä. Ei niitä sormia nyt moneen kertaan käristää kannata. 


On tänään ollut jotenkin vetämätön olo.
Niin se mutsikin pääsi yllättämään tuon ponnarivimmansa kanssa.

Tänään on sitten Nasua koeteltu uudella rintamalla, sillä ensimmäistä kertaa on nyt kohdalle sattunut se kuuluisa päivähoito-virusvyöry. Ritvan muut hoitolapset ovat vuorotellen olleet tässä syksyllä sairaina, mutta tuo meidän terästyttö se on vaan sitkeästi säilynyt terveenä. Kunnes sitten tänään taipui se Nasukin lopulta kun yksi lapsista oksensi ympäri keittiötä kesken aamiaisen. Kuparinen siis rikkoutui ja nasukka sairastui. Käytännössä ensimmäisen kerran elämässään.

Samaa on kuulemma tauti, vaikka meillä ollaan vasta yskäröhä- ja nuhavaiheessa. Ritvan mukaan huomenna voi olla odotettavissa laattapuuskia, joten saas nähdä kuinka käy. Melko terhakka tuo nassikan yskä tuntuu olevan ja nenu vuotaa säännöllisen epäsäännöllisesti. Oksennusta ei nyt näihin bileisiin enää kaivattaisi.
 
Pääsimme miehen kanssa jopa testaamaan yli kaksi vuotta sitten hommattua lasten kuumemittariakin. En tiedä onko se lapsilla kuumetta, jos lämpö on 37,5? Itselläni se on jo selvästi kuumetila, jonka tuntee olosssaan. Niinä sitten suhtauduin Nasuun kuin itseeni ja löin sen hyvissä ajoin sänkyyn lepäämään. Eipä se lepo ainakaan pahaa tee.


 Nonni, meitsi olis nyt valmiina niin sanotusti petipuuhiin.

Ja voi, äsken kävin viemässä pikku potilaalle turauksen lämmintä maitoa ja kas! Niinhän tuo näytti vasen silmäkin nyt tulehtuneelta. Voi pientä! Taitaa olla huomenna edessä jälleen lääkärireissu, tällä kertaa viedään sitten silmä näytille. Tästäkö se putki lähtee, osa kerrallaan kärrätään lekureiden hoidettavaksi?  

4 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Oi voi pientä potilasta! Kaikki kahden vuoden tauditko sitä nyt pitää tulla kerralla. Tsemppiä ja pikaista paranemista!

Heli kirjoitti...

Johanna: Voi kiitos tsempistä! Ollaan me tätä osattu odotella jo kun se päivähoitokin alkoi ja jokainenhan sairastaa joskus. Mutta miksi juuri silmätulehdus? Se on niin surkean kipeän näköinenkin tuollaisella ipanalla jotta!

Anonyymi kirjoitti...

37,5 on vielä lapsille normaali lämpö. sen jälkeen vasta alkaa olemaan lämpöä vähän. yli 38 astetta alkaa tuntumaan vetämättömänä olona lapsilla yleensä

Heli kirjoitti...

Anonyymi: Kiitos vastauksestasi! Tämän asian tiimoilla on nääs viime aikoina ekaa kertaa amatööriäiti arponut...