sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Ottaa slipoverin pois

Täällä ollaan taas ja pitkästä aikaa lapsiarjen haasteen kanssa. Nimittäin tuo meidän nasukka... sillä on nyt sitten semmoinen mielenkiintoinen ja lievästi ilmaistuna haastava vaihe menossa. Haastava siis nimenomaan meille vanhemmille ja vaihe toivottavasti, koska jos tästä tulee arkea tuleviksi vuosiksi, saattaa mennä hermot.

Kyseessä on niinkin luonnollinen asia kuin riisuminen. Ipana on ihastunut itsensä riisumiseen. Päivisaikaan siitä ei juuri haittaa ole, kesähän tässä on tulossa ja kaikkea, mutta varsinainen tuska syntyy öistä. Alastomista, salaa vaipatta vietetystä öistä. Hahaa, ymmärtänette nyt mistä puhun? Tämä se on se ongelma.

Nasu kun ei ole vielä valmis vaipattomaan elämään, ei ainakaan vaipattomiin öihin. Sen määrää jo iltarutiineihin kuuluva iltamaito, joka masussa hölskyen ajaisi meikäläisenkin yöpisulle. Joten täysin ymmärrettävää ettei pikku rakko moista pysty vielä sisällään pitämään. Ipana vain lienee ainoa, joka ei tätä vaippatarvettaan tunnu ymmärtävän. 


Mutsi hei, ei puhuta musta ku mä en ole läsnä.
Sä se et nyt tunnu ymmärtävän hyvien tapojen päälle.

Eilen illalla Nasu huuteli vielä poikkeuksellisen myöhään huoneessaan ja kun asiaa ihmetellen pölähdimme miehen kanssa paikalle, löysimme ipanan sängystään alasti istumasta, yöppäri ja kuiva vaippa siististi lattialle aseteltuna, pissalammikko niin ikään tarkasti sängyn toiseen laitaan sihdattuna. Siinä se sitten huhuili huonepalvelua.

Sama toistui toissa-aamuna. Heräsimme miehen kanssa suorastaan nolostuttavan myöhään, puoli yhdentoista jälkeen, ja ihmettelimme hiljaisuutta. Normaalisti Nasu herää aika tarkkaan kympin tienoilla. No, oven auetessa huoneesta paljastui aika tarkkaan samankaltainen näky kuin mitä eilen illalla: ipana istui sängyssään täysin alasti, yöppäri ja kuiva vaippa lattialle aseteltuna, pissalammikko sängyn toisessa päässä odottaen.

Miehen kanssa ihmettelimme ja pähkäilimme asiaa, erityisesti sitä miten tuo pikku houdini pääsi väärin päin päälle puetusta yöppäristään ulos. Kuvitelkaa nyt: vetskari ylhäällä niskassa kiinni, koko haalari päällä nurin kurin, apuna vain parikymmentäsenttiset käsivarret. Kyllä se tuon ikäiselle pitäisi jo aika haastava pakkopaita olla. Vaan ei näemmä nasukalle.

Vetskari selässä haastava vai? 
Älkää nyt unta nähkö, hyvät ihmiset.

Tänä iltana mies keksi ratkaisun. Yöpuvun vetskari on nyt sinetöity jesseteipillä. Mihinkäs se ei vanha kunnon jesari auttaisi, tosin en koskaan kuvitellut fiksaavani sillä lapseni vaatteita, mutta kerrankos sitä. Elämme jännityksessä, huomenna raportoin jessen pitävyyden.

Jos ipana päihittää senkin, ovat keinot todella vähissä, elleivät jopa lopussa. Elmukelmuunko se Nasu on sitten kiedottava?

10 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Naken-Nasun asu:
* Farkkulappikset - Pomp de Lux
* Ruskea-valkoinen takki - Punainen norsu
* Keltaiset kengät - Gucio
* Mallin lempiasu - Oma nahka

Kasvukipuja kirjoitti...

Voi apua :D
Mie repesin tuolle jeesusteipille :)

Salla H kirjoitti...

Hah, aika taitavaa riisumista ;) Teidän pitää asentaa sinne huoneeseen joku kamera, että näätte suorituksen ja sitten vaan pätkä hauskimpiin kotivideoihin.

Laittakaa nasu lasten sänkyyn ja potta sängyn viereen, niin ei kastu sänky.

--salla

Jenni/MeidänKoti kirjoitti...

meillä tuolle teipille olis tarvetta myöskin! Tuo vaipan riisuminen on jo vanha juttu mutta se että mikä siellä housuissa on! Kolmen tytön jälkeen tuo poijanriiviö pistää äitin helisemään! Ja pissavahinkoja sattuu siis vaikka vaippa olis jalassa.. "se" kun ei vaan oo siellä vaipassa! Aargh! Ja sillä teipillä aattelin vetää vaipan kunnolla kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Repesin! (ja herätin vauvan...)
/marika

Anonyymi kirjoitti...

Meillä tepsi ekalle muksulle, että yöppäri väärinpäin niin että vetskari selässä. Pyjaman päälle laitettiin vielä (melko nafti) t-paita. Saa nähdä tehoaako Kakkoselle kans!
-Emmi-

Sari76 kirjoitti...

On noi lapset kyllä aika oveluksia ;) Hauskasti kirjoitettu tarina! Odotan mielenkiinnolla miten tarina jatkuu :D

Erja kirjoitti...

Hahaa! Mua nauratti mielikuva huoneessa salaa tapahtuvasta puuhastelusta ja kamojen asettelusta nätisti lattialle. Mä en muista mun tytöillä tuollaista vaihetta. Ehkä aika on kullannut muistot...=D

Äni kirjoitti...

Mäkin meinasin ehdottaa potan sängyn viereen laittamista, kuten joku toinenkin tuossa yllä. Nasu taitaa halutessaan olla liian fiksu ikäisekseen. ;)

Heli kirjoitti...

Katriina: Jesse rules! :D

Salla H: Mä itse asiassa jo haaveilin sellasesta kamerasta, ninhän ne käräyttää niitä liian taitavia lemmikeitäänkin. Miksei me siis Nasua? Lastensänkyä ollaan harkittu, se odottaa itse asiassa jo kellarivarastossa, mut ei vielä...

myyrä: Hahahahhah :D Naurettiin miehen kanssa ääneen vaipasta kadonneelle katkaravulle. Noita hankaluuksia meillä ei sentään ole, tyttöjen bonus. Mä jo nauroin mielessäni omaa ensi-ideaani teipata "se" vaippaan kiinni... ehkäpä kuitenkaan ei, haha ;)

/marika: Yep, Dr. Albanin sanoin: it's my life ;)

-Emmi-: Hahaa, toi t-paita voiskin olla ratkaisu myös. Tosin tuo ipana on niin kuumakalle, et kylpisköhän se sit pissan sijasta hiessä?

Sari76: Siis todellakin ne on. Onkohan sitä itsekin ollut aikoinaan noin ketterä ja luova, ennen kuin tylstyi tällaiseksi ankeaksi aikuiseksi? ;)

Erja: Joo, siellä on selkeästi ollut käynnissä varsinainen showtime. Siksi harkitsin sitä kameraakin, voin sieluni silmillä nähdä ipanan keskittyneen ilmeen ja sen pikku kielen pilkistävän suusta samalla kun kädet silittävät kuivaa vaippaa paikoilleen...

Äni: Se potta olis joo, mut se vaatis sen lastensängyn. Johon ei vielä olla lähdetty, koska ipana ei pääse pinniksestä (vielä) mihinkään ja halutaan pitkittää sitä hetkeä kun se alkaa juoksenteleen nukkuaikana sängystä ympäri asuntoa...