maanantai 7. tammikuuta 2013

Paukku

Jatketaanpa nassikan nerokkaiden ilmaisujen parissa. Sillä kyllä, meikäläisen mielestä Nasu on tietenkin kaiken muun täydellisyytensä ohella myös järjettömän älykäs ja taitava. Ja mitenkä niin olen puolueellinen arvioija, häh?

Jutun juuri on se, että nyt tuo nassikka päästi eilisillä kummityttöni synttäreillä niin unohtumattoman läpän että! Kakka-aiheisen tottakai. Homma meni kaikessa yksinkertaisuudessaan näin: astelimme yläkerrasta alakertaan, ipana ja minä. Nasun pieni käsi kädessäni, rappunen kerrallaan (ne kun hivenen luistivat, penteleet). Yhtäkkiä parin äitivuoden tarkaksi hioma suuri nenäni saavutti etäisen kakan tuoksun.

"Onko Nasu sulla kakkahätä, mentäiskös vessaan?" tiedustelin ipanalta niin ohimennen kuin vaan ikinä osasin. Tiedättehän, samaan tyyliin miten kommentoidaan säätä ventovieraalle? Hennosti tunnustellen siis, sitä varsinaista asiaan pääsyä odottaen. "Ei kakka, vaan paukku" ipana totesi tyynen rauhallisesti ja pieraisi päälle.

I rest my case. Metrimake, joka ennalta tietää mikä hätä on ja tuleeko ilmavaiva varren kanssa vai ilman, on mielestäni yksiselitteisesti nero. Eihän moista tiedä moni raavas mieskään.

Synttärikesteiltä ei lähdetty kotiin ilman omaakin lahjaa, niin antavaisia ja ihania nuo Nasun serkut ovat. Tällä kertaa Nasu sai omakseen ehkä maailman söpöimmät nukenvaunut joita sitten kotona kärryteltiin. Rikin osoittautuessa vastahankaiseksi vauvaksi löytyi kyytiin lopulta joku vähemmän vastaanpyristeleväkin.


Tämä kaveri pysyy ainakin kiltisti paikoillaan, noin.


Sitten pitsit suojaksi ja mennään.

Älä huoli nukke, sä olet varmoissa käsissä.

5 kommenttia:

Leepu kirjoitti...

Heissan, koskas Nasu saa isojen tyttöjen sängyn? Osui vaan silmään noissa valokuvissa että taitaa hänkin vielä nukkua pinnasängyssä? Meillä poika 1 v 11 kk ja tavalliseen sänkyyn siirtyminen jo ajankohtaista kun pyrkii hyppäämään laidan yli..unipussia käyttämällä ollaan saatu hetki jatkoaikaa mutta pakko se on haikein mielin todeta että on aika siirtyä eteenpäin ja antaa toisen tulla entistä omatoimisemmaksi :0)

vilppumaan erika kirjoitti...

Ooooo, nukenvaunut :D Ihan oikeankokoiset ja melkosen hienot, haa! Ei tarvi äidin enää huteilla huutiksessa, eiks ni!

Meillä hoetaan varmuuden vuoksi "kakkahätä!" ihan ilman syytäkin, se kun on varma keino saada aikuset esim. aamulla vikkelästi sängystä ylös :D

Heli kirjoitti...

Leepu: Nasun seuraava sänky on edelleen varastossa, sillä ipana viihtyy pinniksessään hyvin eikä ole yrittänytkään sieltä kavuta pois. Katsellaan asiaa rauhassa, ei meillä ole mitään kiirettä sitä siirtää kun tyyppi nukkuu noin hyvin tuossa pinniksessään. Ja Nasu todella tykkää pinniksestään. Tilanne olisi toki toinen jos se pyrkisi sieltä omin toimin ulos kuten teillä siellä.

vilppumaan erika: Kyllä! Sellaiset kun niiden aimmin yritettyjen pitikin olla! :D

Kiki kirjoitti...

Oho! Ja lisää hienouksia! Onpa upeat kärryt!

Heli kirjoitti...

Kiki: No eikös? Sellaiset oikein ältsin romanttiset, perinteikkäät. Ja nyt vielä ihka omat - kiitos anteliaiden serrkujen :)