lauantai 5. tammikuuta 2013

"Ei vauva, vaan tyttö!"

Hui kamalaa, pieni nasukkani on äkkiä hurahtanut pieneksi tytöksi. Itikalla on tapana hokea itsestään melko kuvailevaa hokemaa: "Nasu ei oo vauva, vaan tyttö". Välillä tosin saattaa vielä vauvattaa ja Nasu inttää olevansakin vauva, mutta useimmiten natiainen arvioi itsensä nyt tytöksi.

Kovasti tuo tajuaakin asioita, hoksaa ihan itsestään. Erityisesti kodin hommissa Nasu on kunnostautunut viime aikoina ihan tosissaan ja niin siltä menee lattioiden harjaukset, pöytien pyyhkimiset, pyykkien pesu, kuivaus ja paikoilleen laittaminen, tiskikoneen tyhjennyt & täyttö sekä monet muut huushollin pikku askareet kuin vettä vain.

Älkää käsittäkö minua väärin, en valita. Mutta koska voin käsi sydämellä vannoa, etten ole koskaan ipanan nähden silittänyt yhtikäs mitään, herää kysymys, mistä ihmeestä nassikka tietää mitä silityslaudalla ja silitysraudalla tehdään? Onko se jossain piilogeeneissä vai? Vaisto ajaa oikeaan toimintaan? Amatööriäiti ei nyt kyllä tajua.

Anna mä mutsi selitän miten tämä homma hoidetaan.
Eli, ensiksi silitetään vaate kädellä näin. Ja sitten rauta päälle.


Sitten toinen lahje kädellä sileäksi, näin!
Ja perään taas hieman silitystä. Melko simppeliä, vai mitä mutsi?

Olen siis häkeltynyt. Lisäksi tänään lisäsin vettä aikuistuvan lapseni myllyyn esittelemällä hänelle konseptin nimeltä 'pikkuhousut'. Selitin kuinka niitä pidetään sitten kun ei vaippoja enää pidetä ja esittelin päälläni olevia pikkuhousuja ikään kuin sanomaani vahvistaakseni.

Nasuhan se vaati heti pikkuhousut päälle, "ei vaippaa". Puin ipanalle koko lahjaksi saadun alusasusetin toppeineen ja reteine pöksyineen ja nassikka oli tikahtua ylpeyteensä. Lastani katsellessani sydämessä alkoi kipristää ja vatsassa ikävästi muljua - onko se noin iso jo? Pikkuinen tyttö pikkuhousuissaan, aawww!


"Laitan sut pikku-Nasu kohta pulloon turvaan enkä päästä pois. Teen susta mun pienen pullonhenkeni."
"Älä nyt mutsi viitsi, mä olen tyttö jo!"

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Niin ne muruset kasvaa. Meilläkin Tiitiäinen on alkanut esittelemään itsensä tytöksi, ei enää vauvaksi. Oikein alkaa ahdistamaan itseä, kun oma vauva onkin yhtäkkiä ja "iso tyttö".

Heli kirjoitti...

Elina: Totta turiset! Ja jotenkin sitä aina oikein säikähtää kun siihen jossain hetkessä havahtuu. Varmaan kuolinvuoteellanikin vielä raakun tekarit täristen kuinka "oot Nasu taas kasvanut silmissä, voi kuinka se aika juoksee"