tiistai 15. tammikuuta 2013

Alle metrinen Picasso

Talouteemme on muuttanut Picasso. Lyhyt, mutta ei ehkä esikuvansa mukaisesti kuitenkaan vielä niin kalju taiteilijanalku, joka värikynä kädessään valloittaa kotimme pimeimimmätkin nurkat taideteoksineen. Vai pitäisikö puuhaa nimittää ennemminkin graffititaiteeksi? Sen verran abstrakteja ja luvattomiakin nuo hengentuotokset pruukaavat olemaan.

Kun Nasu piirtää (ja voi pojat sehän piirtää), tulee taidetta isolla liikkeellä ja suurella sydämellä. Siinä koko kroppa huojuu, vetää viivaa ja pyörittää palloa. Ikään kuin ipana tekisi taidetta valtavalla jättiläiskynällä, jonka liikuttamiseen vaaditaan koko hentoinen pikkutytön kroppa.

Toisaalta on mahtavaa sivusta seurata kuinka täysillä nassikka puuhiaan hoitaa. Jotakin tutun oloistahan siinä on, myönnän. Sillä sillon kun piirretään, sitä todella luodaan eikä näperretä mitään pikkukikkareita. Isoja muotoja, paljon värejä, liikesarjat olkanivelestä saakka kummuten. 

Meitsi se ei koe mitään tyhjän paperin kauhua.


Toi mutsin piirtämä kukka kyllä hivenen sotkee tätä teosta, 
mutta annoin senkin nyt sit piirtää kun se oikein aneli.

Eihän tuo ipanan taiteilu aina pelkkää ihailua kerää, ehei. Esimerkiksi se piirrety tapetti kyllä harmittaa edelleen. Ja vaikka kuinka kokeilin siihen sitä kehuttua Universal Stonea, niin ei. Ei lähtenyt sitten millään. Muihin tahroihin tuo ihmeaine vaikuttaa erittäin lupaavalta, mutta paperitapetin herkälle pinnalle ei sekään mitään voinut. Nyyh.

Ja äsken kun avasin uuden Dekon valmiina syventymään sen herkullisiin kuviin ja mielenkiintoisiin sisustusjuttuihin, oli joku ehtinyt ennen ja piirtänyt ihan jokaiselle sivulle jotakin. Tribaaleita, pyörteitä, viivakasaumia ja sen sellaista melko hapokastakin kamaa. Niin että jos se ei ollut Nasu, on miehelle haettava jokin lääkitys. Sen verran levotonta kamaa tuo on. 


Hei, nero työssään. Ei parane häiritä.
No, kun nyt kerran keskeytit niin kysy. Kysy sitten, jostain ihme Tekosta vai?

4 kommenttia:

villahuivi kirjoitti...

Haha, voi sun Dekoa! (Toivottavasti se tosiaan oli Nasu eikä mies :D )

Kiki kirjoitti...

Hei wow, hienoa jälkeä! Meilläkin Okko tykkää "piitää". :) Tuollainen Nasun teos pitäisi kyllä teidän laittaa kehyksiin. Mistä tulikin mieleeni, että voisi itsekin teettää lapsella jotain taidetta seinälle. Vai olikos se niin, ettei taide käskemällä synny...

vilppumaan erika kirjoitti...

Inspiraation pyörteessä lentävälle taiteilijalle kaikki pinnat on tabula rasa, joka tulee täyttää :) Hyvä Nasu, värien käyttö eritoten vetoaa tällaiseen väriterapian tarpeessa olevaan tätiin!

Heli kirjoitti...

villahuivi: Täytyiskin pistää kuvaa Dekosta tulemaan, sen verran tunteella ja sihdaten oli sivut väritetty. Selkeästi siinä oli haettu muotoja ja alueita, ei oltu sotkettu vaan hujan hajan (kyllä, ylpeä äiti puhuu). JA ei, ei ollut mies :D

Kiki: Pitäis kyllä tallettaa ja kehystää, oot ihan oikeassa. Aina sitä ajattelen tekeväni, mut sit se jää. Eikä sais jäädä. Eli nyt kyllä ryhdistäydyn, ni!

vilppumaan erika: Näin se todellakin on. Ja värejä nimenomaan, tapettiseinäänkin vedettiin punaista, ruskeaa, keltaista... Varsinainen tilataideteos.