torstai 12. heinäkuuta 2012

Hoppoti Lop

Kuten otsikostakin voinee päätellä, Nasu pääsi tänään ensimmäistä kertaa Hop Loppiin. Itse olen käynyt kyseisessä temppuparatiisissa ainoastaan kerran aiemmin, muutama vuosi sitten jolloin vein kummityttäreni peuhuamaan. 

Muistan reissun yhä sangen elävästi; sen kuinka luulin hukanneeni kummitytön, kuinka jäin jumiin ryömimistuubiin ja kuinka tiukissa mutkissa olin aina iloisesti peuhuavien lasten tukkeena. Mutta hauskaa oli!


Mutsi hei, tuolta palloista löytyi äsken joku tyyppi hautautuneena.


 Kappas kehveliä, sehän oli iskä!

Ei sitä vaan meikäläisen lapsuudessa... Mähän olisin vaikka tappanut moisesta keitaasta, mutta ehei. Hyvä kun oli Särkänniemi. Ja sinnekin pääsi sitkeästi inttäen ainoastaan kerran vuodessa. 

Mies sen sijaan tuntuu eläneen kuin pumpulissa viettäessään lapsuutensa ensivuodet Ruotsissa. Ruotsissa kun moisia sisähuvipuistoja oli kuulemma jo silloin 80-luvun alkupuolella, aikana jolloin täällä Suomessa lähinnä ihmeteltiin Dingoa ja maan ensimmäistä McDonaldsia.

Pois alta! Täältä tullaan, yhdessä kiljuen.


Huh huh, ottipa vatsanpohjasta.
"Uudestaan, uudestaan!"

Koska Nasu ei ole vielä kahtakaan, saimme miehen kanssa oivan tekosyyn painaa temppuratoja ipanan perässä. Alle 4-vuotiaalla kun pitäisi niissä hurjemmissa vänkyröissä olla aikuinen mukana. Mutta enpä muistanutkaan millainen hiki ja jano peuhuamisesta tulee! 

Puhumattakaan siitä kuinka onnettoman asuvalinnan kotona tein. Vai mitä sanotte tiukoista mustista pillifarkuista ja auki liehuneesta reuhutukasta? Minä sanon reidestä repeytyneet farkut ja temuamisesta takkuinen tukka. Onneksi löysin taskun pohjalta jonkun kuminauhan, jolla pehko hetkellisesti kesytettiin.


Ei mulla vaan letti mene takkuun. 

Kyllä se niin on, että peuhuaminen se vasta kivaa onkin. Ja kyllä, saa ymmärtää myös kaksimielisesti, kivaahan sekin on. Kaiken tämän unelmatehtailun, säädön, kiireen ja lyhyiden yöunien keskellä on enemmän kuin elintärkeää kaivaa se velvollisuuksista vapaa sisäinen lapsensa pintaan ja hautautua vaikka hetkeksi pallomereen. Siellä sitä on isokin ihminen onnellinen, kokeilkaa vaikka.


 Piilossa kiireinen maailma.

1 kommentti:

Heli kirjoitti...

Nasun asu:
* Punaiset vakosamettilappikset - Albababy
* Punamusta body - Jazz

Äidin asu:
* Haaroista revenneet pillihousut Dingon tapaan
* Vakaasti rastoittuva tukka