torstai 2. elokuuta 2012

Olipa kerran Unelma

Olipa kerran Unelma. Kukaan ei oikein tiedä missä tai miksi se syntyi, saati koska, mutta niin se vain putkahti miehen ja naisen mieleen. Eräänä varsin tavallisena päivänä, hyvinkin salakavalasti. Kumpikaan heistä ei aluksi huomannut Unelman syntymistä, se odotteli mielen sopukoissa hiljaa paikoillaan ja kasvoi, keräsi voimia. 

Ja kukapa muutenkaan tietää miksi maailman eri asiat syntyvät, onko se edes ihmisen paikka sitä tietää. Monien uskomuksen mukaan ne syntyvät kuitenkin aina tarkoituksesta, syystä. Oli miten oli, niin tämäkin Unelma sitten syntyi.

Tarpeeksi voimistuttuaan Unelma alkoi kuiskutella miehen ja naisen mieliin sanoja. Visioita, teemoja, ideoita ja suunnitelmia. Unelma halusi toteutua, voi kuinka se halusikaan tulla todeksi! Niinpä jokaisen mieleen istuttamansa sanan kautta se kasvoi ja voimistui. 

Ja voi kuinka Unelma kuiskikaan, päivin ja öin. Se vieraili miehen ja naisen unissa, rennoissa oleiluhetkissä ja levottomille karkumatkoille pyrähtävissä mielissä. Se alkoi tuntea elävänsä, olevansa olemassa, vallaten sinnikkäästi alaa miehen ja naisen mielistä.

Nainen ja mies taistelivat vastaan. Olisi helpompaa pysyä vanhassa, elää rutiininomaisesti, karttaa riskejä. Hus matkoihisi Unelma! He valjastivat käyttöönsä Järjen, jonka mahtipontisella ja teräksenkovalla äänellä he koittivat Unelmaa lannistaa. Turvauduttiin myös Pelkoon, äristiin sen suojista Unelmaa hiljaiseksi. Ja äärimmäisissä hetkissä, niissä pitkissä rikkirepivissä hetkissä kun mies ja nainen eivät epäröinniltään saaneet rauhaa, koitettiin turvautua myös Torjuntaan. Unelma yritettiin vaieta kuoliaaksi.

Ja vaikka Unelma tunsi Torjunnan tukahduttavan läsnäolon, Järjen viiltävät argumentit ja Pelon ärhentelevän läsnäolon, ei se luovuttanut. Ei tämä Unelma. Se oli syntynyt tulta sielussaan eikä sitä niin vain lannistettu. Tuntui, että mitä hanakammin mies ja nainen yrittivät Unelmaa hengiltä nitistää, sen vahvemmaksi se paisui. Jokainen voitettu taistelu sai sen huutamaan entistä lujempaa.

Ja niin mies ja nainen lopulta antautuivat. He avasivat mielensä, levittivät siipensä ja päättivät uskaltaa hypätä. Jyrkänteen reunalta, side silmillä. Luottaa siihen, että Unelman siivet, ne niin kovin vahvat ja voimistuneet, kantaisivat myös heitä.

Nyt Unelma on sitten totta, se on saanut lopullisen muotonsa syyskuussa Tampereen Tammelantorille vanhaan 1920-luvun taloon avattavassa "Kätkö Vintage" -kaupassa, jossa myydään laadukkaita vintagehuonekaluja ja -vaatteita aina 1950-luvulta tähän päivään. Unelmasta tuli Kätkö.


Tarjolla on laukkuja, kenkiä, paitoja, housuja, takkeja, mekkoja, huiveja ja neuleita. Tuoleja, sohvia, pöytiä, hyllyjä, astioita, sisustustavaraa ja vaikka mitä muuta. Hassuja esineitä, kauniita tavaroita, tyylikkäitä vaatteita ja ennen kaikkea rennon lupsakkaa meininkiä. Eipä meistä miehen kanssa muunlaiseen meininkiin varmaan olisikaan. 


Hui, huomaan kuinka käteni tärisevät ja silmäkulmat kostuvat kun tästä kirjoitan. Kurkkua kuristaa, jännittääkin. Niin sitä taas vaan liikuttuu kun rakkaan syntymästä kertoo. Tämähän on meidän toinen lapsemme, hieman erilainen kuin se ensimmäinen pörröpää. Rakas kuitenkin.

Elokuussa on tiedossa armotonta remppaamista, somistamista ja viime hetken hankintoja. Nettisivut aukeavat pian ja tiedoksi teille ketkä olette miehen sanomisten perään joskus kyselleet - nettisivuilta löytyy nyt miehen pitämä blogi. Sisällöstä en mene kyllä laisinkaan takuuseen, varmaan samanlaista sakkaista horinaa kuin vaimonsakin, hehe. Vakka kantensa ja silleen. 

Tänään mies irtisanoutui töistään ja minä sain vihdoin luvan kertoa Unelmasta.

Meidän omasta Kätköstämme, josta voi löytää kaikenmoisia aarteita, löytöjä, ideoita tai vaikkapa annoksen hyvää mieltä. Sitä samaa hyvää tuulta, energiaa ja voimaa, joka meidät on Unelmaamme kaikista vaikeuksista ja haasteita huolimatta lennättänyt.


Sen pituinen se.

35 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi mahtavuutta, paljon paljon onnea! <3

Eeva

Erja kirjoitti...

Mahtavaa! Hienoa, että uskalsitte ja toteutitte Unelmanne! Niin sitä pitää!

Kasvukipuja kirjoitti...

Mahtavaa! Onnea!

Kauniisti kirjoitit <3

Anonyymi kirjoitti...

vau! onnea!

mä aattelin että teidän unelma on uusi oma koti, mutta tää oli paljon parempi unelma!

tsemppiä vielä unelman toteutumiseen!

ps. en millään malttanut lukea koko juttu heti, oli pakko mennä alemmas ja kurkata heti jos paljastuis teidän unelma ;) ja paljastui se, sitten maltoin lukea jutun alusta asti :))

Tanttarella kirjoitti...

Upeaa, mahtavaa, Jotakin liikeideaa veikkailin, mutta NIIN mahtava juttu!
Onnitteluja paljon uudelle yritykselle ja iso puhallus vielä täältäkin tuulta purjeisiin ja paljon ilmaa siipien alle :)
Täytyy tulla poikkeamaan, on niin meidän suosikkipaikassakin Tammelantorilla... Aivitsit, niin ihana uutinen :D

L-E kirjoitti...

Isosti onnea Unelmasta! Ja pitkää ikää! Toivottavasti kaukaa viisaina ette antaneet toisiksi nimiksi Sirpaa ja Leenaa ;).

Nyt on vähän sellainen olo että juuri näinhän sen piti mennäkin!

Kati kirjoitti...

Mieletöntä!!Te ootte mahtavia!Mä niin arvasin että jotain muotiin tms. liittyvää on luvassa!!!Tsemppiä remppaan ja ilmoittele grand openingista hyvissä ajoin!I´ll be there :)

Maria kirjoitti...

Voi ihana!!! ONNEA! <3

Salla H kirjoitti...

Upeaa! Onnea!

Mirtelo kirjoitti...

Iiks jännitti ihan hirveästi kun luin tätä tekstiä, mahtavasti kirjoitettu ja hirmu suuret onnittelut Unelman toteutumisesta! Onnea myös jatkoon, uskon kovasti että menestytte :)

Annarilla kirjoitti...

oi niin kauniisti kirjoitettu, ihana sinnikäs unelma :) Onnea!

Johanna kirjoitti...

Siis aivan mahtavaa!(Ja taas tämä kiljuu, eikä käyttäydy)
Ihan loistava liikeidea. Onneksi asun Tampereella (1950 valmistuneessa talossa)! Hekumoin jo niistä huonekaluista... Onnea uuteen!Olipa taas hieno teksti.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeen jännitti ku luki tekstiä :) Onnea kovasti ja jos joskus Tampereelle eksyn, tiedän ihan satavarmasti mihin ensimmäiseksi suuntaan :D
/marika

Anonyymi kirjoitti...

Hillitöntä! Olen jo kauan halunnut käydä Tampereella, ja nyt on sitten yksi syy lisää haluta sinne!

Kirjoitit muuten ihan selkäpiitä värisyttävän hienosti unelmastanne!

Elisa kirjoitti...

Huisaa!! :) Onneksi Salla H on melkoinen salapoliisi, joten mulla oli aika vahva arvaus siitä mitä unelma pitää sisällään. Mutta että Tammelantorille oma putiikki pystyyn, VAU! Ja teillä on sellainen ihana pörröpäämaskotti sinne kauppaan, ettei muualta löydy ;) Valtaisat onnittelut Unelmalle ja loisteliasta tulevaisuutta ennen kaikkea.

villahuivi kirjoitti...

voi että, sylikaupalla onnea! Onnea sekä toteutumaisillaan olevasta Unelmasta, että sen toteuttamiseen tarvitusta rohkeudesta.
Nyt täytyy toivoa, että pidätte mega-avajaiset sellaisena viikonloppuna, kun oon Tampereella. Tai sitten täytyy tyytyä käymään myöhemmin!
Hyvä te!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Vauuuu! Itse asiassa arvelin tän suuntasta - päällimmäinen veikkaus oli lastenvaateliike :)

Onnea ja nähdään kun tuun ostoksille! Hyvä te!

Eeva / Lempäälä

Anonyymi kirjoitti...

Oi, ihanaa! Paljon onnea ja menestystä Unelmallenne!! Ehkäpä pyrähdän joku kerta Oulusta kauppanne kätköihin kurkistamaan.. :) Mahtavaa, että olitte rohkeita ja tartuitte Unelmaanne! Terveisin, Heli

Anonyymi kirjoitti...

Komea hyppy -donkki suorastaan ;) Onnea! Liittyykö tähän Saketti?
-Hilkka

Maija kirjoitti...

UUuu!!! Mahtava juttu!! Oikein paljon onnea ja menestystä unelman tielle! :) Tuparikutsuja odotellaan!

Jemppa kirjoitti...

Oioioioi, miten mahtava uutinen! Paljon onnea unelmasta! ihanaa kun toiset uskaltaa ja tekee asioista totta. :) Me tullaan ehdottomasti syksyllä käymään sielä, kuullostaa niin kivalta liikkeeltä! ONNEA vielä paljon! Mä olen niin innoissani teidän puolesta. :D

P.S. Mä joskus kerroin että mulla oli oma veikkaus teidän unelmasta. Ajattelin että se olis lastenvaatteiden nettikauppa. :D Eli pieleen meni! ;)

Anna kirjoitti...

Vau, onnea! Aina ihanan liikuttavaa kuulla kuinka ihmiset toteuttelevat unelmiaan... Itse veikkaisin myös lastenvaatteiden kauppaa, mutta eipä tämäkään yllätä :) Onpahan taas yksi kohde lisää seuraavalle Suomen-vierailulle! (p.s. Siisti logo!)

Mamma allergiakeittiössä kirjoitti...

Heh, minäkin olisin melkeinpä vannonut Unelman liittyvän lastenvaatteisiin ;) Mutta aivan kertakaikkisen upea juttu, onnea ja menestystä <3 Se on pirun hieno homma unelmoida ja vielä unelmansa toteuttaa!

ONIA kirjoitti...

Mahtavaa! Paljon paljon onnea yritykseen, huikea loikka! Noin sen pitää mennäkin, toteutuneet Unelmat on niitä parhaimpia :)

Takuuvarmasti tullaan tonkimaan teidän putiikin aarteita, koska on avajaiset?

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, onnea! :)

-Heidi

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea! :)

t. Tiina ja A.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt tiedänkin minne yksi ens kesän pikkureissuista suuntautuu!

-E

Äni kirjoitti...

Eipä tässä muuta voi kuin kompata kaikkia edellä kommentoineita. :) Mekin tullaan Typyn kanssa varmasti vieraisille Kätköönne! Laitahan parit VIP passit tulemaan avajaisiin. ;D (Vitsi vitsi - mutta vain tuo jälkimmäinen lause siis.)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! kuinka rohkeaa ja virkistävää!!

Kiki kirjoitti...

oijoi, paljon onnea Heli! tulen varmasti käymään, kun seuraavan kerran sielläpäin olen! työmatka se tuskin on, kun Tampereelle pyörähdän, mutta meillä on kummipoika siellä ihan lähistöllä. mahtaa, upeaa ja paljon onnea!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa, rohkea veto :D miljoonasti onnea ja ihailua sinne päin :) varmasti tullaan Tampereen reissuilla käymään!
Anna

sarmanda kirjoitti...

Grattis och lycka till =)!

Ja ei haittaa vaikka 20-30 -lukukuakin eksyisi sinne väärään osoitteeseen...senhän voi aina ohjata tänne meidän kulmakunnalle...

Jatkatko itse omaa myös omaa duuniasi?

Täytyy tulla poikkeamaan heti avajaisiin!

Hyvä porukat!!

Onnellinen Koti kirjoitti...

Oi, ihanuutta! Onnittelut Unelmasta ja etenkin sen toteutumisesta! Kätkö <3

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Pakko tulla tutustumaan kunhan ovet avautuvat :). T: se anonyymi, joka odottaa oman pellavapäänsä 2-vuotissynttäreitä.

Heli kirjoitti...

Hei APUA!!!! Kirjoitin ihan megapitkän vastauksen teille kaikille yksitellen ja nyt se ei näy täällä??? WTF?! Saatanan Blogger! Näkikö kukaan sitä? Tein sen jo viikonloppuna? ARGH! NYt ketuttaa ja raskaasti jos se on hävinnyt jonnekin bittiavaruuteen!!!!