perjantai 6. syyskuuta 2013

Ohjelmistovajeessa

Nyt mulla on ongelma ja se ongelma on, harvinaista kyllä, tietoteknisiin ohjelmiin liittyvä. Harvinaista sikäli, että noiden asioiden parissa ammatikseni kun puuhastelen, ei mulla ihan kauhean usein teknisiä ongelmia arkielämässä tule. Mutta nytpä on. Syy on uusi työpaikkani ja sen mukana tullut läppärin vaihto. Siellä meni vanhassa läppärissä meikäläisen suosikkiohjelmia, muun muassa erittäin näpsäkkä, tuttu ja toimiva kuvienkäsittelyohjelma.

Mulla on tallessa kauhea kasa kesävalokuvia, jotka on jo pidemmän aikaa ollut suunnitelmissa postata tänne. Vaan kah, milläpä postaat kun koko koneesta ei löydy softaa jolla nuo kuvat saisi edes oikeaan kokoluokkaan. Eli jokin ilmainen kuvienkäsittelyohjelma pitäisi siis koneelle ladata enkä suoraan sanottuna ole vaan saanut tehtyä asian eteen yhtikäs mitään. Päivät kun ovat tällä hetkellä niin täysiä ei iltaisin löydy enää paukkuja surffailla netissä ja vertailla eri ohjelmistojen plussia ja miinuksia. Sen vuoksi viime postauksessakaan ei kuvia ollut.

Arki rullaa muuten oikein hyvin. Nasu on kotiutunut uuteen tarhaansa ja saanut jo useampia leikkikavereita, joiden kanssa kuulemma päivittäin leikkii. Erityisen ihanaa äidin näkövinkkelistä on se, että lapsi lähtee aamuisin ilomielellä tarhaan ja hakiessa lähinnä taistelemme siitä että nyt todellakin pitää jo lähteä kotiin. Tarhalla on lisäksi oma suljettu Facebook-ryhmänsä, jonne hoitajat päivittäin julkaisevat ihania tilannekuvia. Tänäänkin pääsin kesken hektisen työpäivän ihastelemaan kuinka nasukka teki palapelejä ja jumppaili hernepussi päänsä päällä.

Hitsit kun ärsyttää tämä kuvattomuus. Taidan hakea jääkaapista lasin kylmää valkoviiniä ja käpertyä sohvannurkkaan. Nastaa perjantaita kaikille!

5 kommenttia:

Viona kirjoitti...

Picmonkey netissä. Ei tarvitse ladata koneelle, on ilmainen ja simppeli.

villahuivi kirjoitti...

Onpa kiva kuulla, että Nasu viihtyy tarhassa!

Mä en itse paljoa kuvia käsittele, mutta mies munkin edestä, ja hän vannoo Gimpin nimeen. En siitä muuta osaa sanoa, kuin että ilmainen se on ja vissiin hyvä.

Olen tosi iloinen että pääsit uuteen duuniin, vanhalla paikalla on vissiin melko tuulista tällä hetkellä, jos oikein muistan entisen työmaasi. Ja erityisesti tietty kiva, että työt maistuu! Mä vissiin odotan jo vähän töihinpaluuta, joka odottaa vuodenvaihteessa, kun näin fiilistelen muiden työkuvioita! :) Ihanaa on ollut kotona ja edelleen ihanaa on, mutta kyllä mä uskon töidenkin taas maistuvan, kun niiden aika melkein vuoden kotonaolon jälkeen koittaa.

Maija kirjoitti...

PhotoScapea oon itte käyttänyt, ilmainen ja helppo. Joskus myös picasan kuvankäsittelyohjelmaa.

Elsa/ Oi mutsi mutsi kirjoitti...

Hei, missä sää oikeen oot?! EI uusia postauksia! Oon niin huono kommentoimaan mutta vaadin silti lisää juttuja, vaikka ilman kuvia :)

kokeile picmonkey nimistä nettiohjelmaa kuviin jos haluut helposti jotain pienii muutoksii, esim kuvan pienennyksen tai tekstii.

Heli kirjoitti...

Vadelmia: Hei kiitos vinkistä! Harkitsin tuota mut sit halusin sellaisen joka ei ole riippuvainen nettiyhteyksistä.

villahuivi: Joo, uskomattoman ihanaa kun arki rullaa siltä(kin) osin nyt niin kivasti :) Gimpin toisaan latasin jo koneelleni, se kun on töiden paristakin tuttu, mut sit jotenkin ihastuin nyt tohon PhotoScapeen ja päätin opetella sen. Tähän saakka olen kyllä kovasti tykännyt. Kiitos kauniista sanoistasi ja tsempistä usien töiden suhteen! Sullakin alkaa kohta töihinpaluu lähenemään, kylläpä se aika rientää! astahan me viestiteltiin vauvelin tulevasta syntymästä ja nyt jo puhutaan äitiysloman loppumisesta... hui! :)

Maija: Kiitos ihanainen! Tämäpä oli kiva löytö! Picasaa olen mäkin käyttänyt, mut en sit joteskin tykännyt siitä. Mut tämä PhotoScape vaikuttaa oikein hyvältä, kattavalta, helpolta ja vielä nopelatakin -me like :)

Oi mutsi mutsi: Voi rakas mutsi, täällähän mä hanuilen ja kauhistelen iltaisin jotta kuka syö mun päiväni! Sen verran rätti on iltaisin ollut ettei ole ehtinyt ajattelemaan ku tyynyä ja päivisin ei (kerrankin) töissä ehdi edes blogia päivittää ;) Mutta IHANAA olla kaivattu <3